Darth Vader mag niet stemmen in Oekraïne

Darth Vader mag niet stemmen in Oekraïne

Onderschat nooit de kracht van de Dark Side... behalve in Oekraïne misschien waar blijkt dat Darth Vader niet zomaar alles mag.

Darth Vader had zich kandidaat gesteld voor de verkiezingen in Oekraïne, maar toen hij zijn stem wilde uitbrengen bij zijn stembureau werd hij weggestuurd omdat hij zijn masker niet wilde afnemen.

De kandidaat heet officieel Darth Alekseyevich Vader en kwam aan in een zwart busje versierd met symbolen van het Galactic Empire en speelde luid The Imperial March af door zijn luidsprekers. Eenmaal binnen in het stembureau toonde Vader zijn paspoort aan de ambtenaren, maar ze vroegen hem om zijn masker af te zetten.

"Mijn gezicht staat toch op mijn paspoort? Waar zegt de wet dat ik ook mijn masker moet afnemen?" vroeg Vader aan de ambtenaren. Uiteindelijk boekte de man geen succes en heeft hij zijn stem niet kunnen uitbrengen. Een zetel in het parlement had er wellicht toch al niet in gezeten.

"Ik wist dat dit zou kunnen gebeuren," vertelde hij aan verslaggevers volgens AFP. "Maar ik ben nog steeds teleurgesteld. Mijn rechten werden alweer geschonden."

Er waren nog zes andere Darth Vaders in de running voor een zetel in het parlement, samen met Chewbecca, Prinses Amidala en Yoda. Geen van allen lijkt echt kans te maken op een overwinning.

https://www.youtube.com/watch?v=cMdPMyj2BNA