Dansjes en dino's: de laatste vakantie-uitjes

Dansjes en dino's: de laatste vakantie-uitjes

  •  Afvinken maar!

Wat moet je als kind gedaan hebben voor je 12 jaar wordt? Ketnet vroeg het drie jaar geleden aan zijn jonge kijkers en stelde een lijst samen met 50 must-do's. Op de Ketnet Checklist staan onder meer een hele nacht opblijven, in een hoge boom klimmen, op je buik glijden over een zeeppiste en een groot kussengevecht houden. Op zondag kan je kroost in Bokrijk maar liefst veertien checks in één keer uitvoeren. Lijstje klaar en afvinken maar!

Ketnet Checklist, zondag 23 augustus, Domein Bokrijk, Genk, gratis

  • Beentjes zwaaien

Op blote voeten of volledig zonder gevoel voor ritme: tijdens Dansen in het Park moet je vooral blijven bewegen. Het Azaleapark in Sint-Amandsberg wordt dit weekend omgetoverd tot één grote danstent. ‘s Middags word je ingewijd in de meest uiteenlopende danssoorten, ‘s avonds kun je naar twee dansfeesten op evenveel dansvloeren. Voor de ouders staat er onder meer lindy hop, Bollywood en tango op de agenda, terwijl de kinderen zich kunnen laten gaan tijdens de lessen breakdance, Indische dans en groovy dance mix.

Dansen in het Park, van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus, Azaleapark, Sint-Amandsberg, gratis

  • Filmpje kijken

De hele zomervakantie lang veranderde het strand van Zeebrugge op donderdag in een gratis openluchtbioscoop. Terwijl er ‘s avonds films voor papa en mama geprogrammeerd staan, worden er ‘s middags twee jeugdfilms in het Nederlands vertoond. Eentje daarvan wordt trouwens geselecteerd door het Jeugdfilmfestival. Op volgende week donderdag, de laatste editie van Filmophetstrand 2015, kun je kijken naar ‘Mr. Peabody & Sherman' (6+), ‘Felix' (9+) en ‘Deux Jours, Une Nuit'.

Filmophetstrand, donderdag 27 augustus, Zeebrugge, gratis

  • Tussen de dino's

Deze zomer ‘Jurassic World' gezien in de bioscoop? In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel ontmoet je de sterren van de film langs het ‘Jurassic World'-parcours. Je stapt in de sporen van de parkbeheerders en waagt je leven tussen vervaarlijke dino's. Het ludieke parcours leidt de hele familie door de befaamde Galerij van de Dinosauriërs en de Zaal van de Mosasauriërs. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en gratis bij een bezoek aan het museum.

Jurassic World-parcours, nog tot 30 augustus, Museum voor Natuurwetenschappen, Brussel

(edl)