Dans de zomer tegemoet op Extrema Outdoor

Dans de zomer tegemoet op Extrema Outdoor

Goed nieuws voor de fans van Extrema Outdoor. Niet alleen staat de nieuwe editie voor de deur, het festival zal dit jaar ook groter zijn dan ooit. Vorig jaar trokken er tijdens het Pinksterweekend al 58.000 mensen jaar Houthalen-Helchteren en met deze editie wil de organisatie de grens van 60.000 aanwezigen overschrijden. Daarom heeft ze het aantal podia opgetrokken van 6 naar 7, waardoor het festival 2.500 mensen extra per dag kan verwelkomen. En het concept blijft hetzelfde: de beste namen uit de dancewereld die je de zomer in doen dansen.

Heupenoliënde deuntjes

Voor die taak rekent Extrema Outdoor weer op enkele bekende koppen. Zo zorgen Sven Väth en Joyhauser vrijdag voor de opwarming. De dagen daarna laten ze het roer over aan onder andere Amelie Lens. De Belgische technotovenares mocht voor zaterdag de line-up opstellen van haar eigen podium, Distrikt 2 Exhale, en strikte daarvoor onder andere Chris Liebing. Zondag toont ze haar draaikunstjes een tweede keer op Distrikt 5. Nog die dag kan je losgaan op de heupenoliënde deuntjes van Claptone en het feestgeweld van Stephan Bodzin. Zondag gaan de festiviteiten verder met imponerende sets Ben Klock en Marcel Dettmann en de euforische oeuvres van Kölsch en Tiga.

Net zoals vorig jaar vormt XO Special de opmerkelijke aanloop naar het festival. Die dag staat volledig in het teken van mensen met een beperking, die getrakteerd worden op muziek en randanimatie. Extrema Outdoor zal volledig gratis voorzien in eten en drinken en de gasten mogen kiezen hoeveel ze daarvoor willen betalen. Iedereen is welkom op het bijzondere evenement. Speciale groepen moeten wel op voorhand inschrijven.

Slaap in een kartonnen doos

XO'ers die meerdere dagen van het festival willen genieten, kunnen op verschillende manieren overnachten. De opvallendste zijn de kartonnen tenten die je kan huren. En ja, ze zijn waterbestendig. Dit jaar waren er ook bungalows te huur in het nabijgelegen vakantiepark Bosberg en het iets verder gelegen Molenheide. De organisatie had zelfs enkele oude campers voorzien, maar die waren al snel uitverkocht.

Praktisch

Waar?

Binnenvaartstraat, 3550 Houthalen-Helchteren

Wanneer?

Vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni

Ernaartoe

De organisatie voorziet op zaterdag 8 juni busreizen vanuit 21 haltes naar het festival. De vertrekplaatsen van die reizen liggen zowel in Vlaanderen, Wallonië als in Nederland. De prijs voor een enkele reis ligt tussen 16 en 33 euro, naargelang van je vertrekplaats.

Tickets

Een ticket voor vrijdag kan je kopen vanaf 42 euro. De tickets voor zaterdag of zondag kosten je minimaal 62,5 euro. Met een Holiday Ticket van 122,5 euro kan je drie dagen lang naar het festival en heb je ook toegang tot de camping en de afterparty's.