Dankzij dit trucje maak je een onvergetelijke indruk

Dankzij dit trucje maak je een onvergetelijke indruk

Met een vlotte babbel scoor je vanzelfsprekend al snel enkele nieuwe visitekaartjes of telefoonnummers, maar dat wil niet zeggen dat mensen na een week nog weten wie je bent. Jon Levy heeft een netwerk van meer dan 400 mensen, waaronder Nobelprijswinnaars en Olympische atleten. Zijn truc is niet moeilijk. "We onthouden dingen veel beter als ze nieuw of opvallend zijn. Als ik iemand goed wil leren kennen, creëer ik een memorabel moment dat kan dienen als traditie."

In plaats van te vragen hoe het met je gesprekspartner gaat of waar hij werkt, kan je hem een glas aanbieden. Andere voorbeelden die hij geeft is de persoon voorstellen aan iemand interessant of een opvallende vraag stellen. Zo vroeg hij aan de manager van Tinder welke vraag haar het meest gesteld wordt. Lachend vertelde ze dat gebruikers altijd willen weten of medewerkers van de app de berichten kunnen meelezen. Ze zal Levy niet meer vergeten, omdat hij haar origineel aansprak.

Een laatste tip is om goed te onthouden wie je wanneer voor het eerst zag, zodat je volgende keer meteen een gespreksonderwerp hebt.

Foto Pixabay