Dankzij deze lifehack heb je nooit meer hoofdpijn

Maandag, het begin van een nieuwe werkweek. Krijg je al barstende hoofdpijn bij het gedacht alleen? Grijp dan niet naar een pijnstiller, maar zoek een potlood. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Volgens de Britse specialist Jane Leonard moet je een potlood tussen je tanden klemmen, en je hoofdpijn zou verdwijnen als sneeuw voor de zon. Er is wel één voorwaarde aan verbonden: het trucje werkt alleen bij spanningshoofdpijn.

Spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door stress, angst, vermoeidheid en emoties. Al deze factoren zorgen ervoor dat de spieren in je gezicht, nek, kaken en schedel spasmen vertonen. Deze spasmen zijn namelijk een gevolg van tandenknarsen tijdens de slaap en van temporomandibulaire dysfunctie (TMD), stoornissen van het bewegingsapparaat van het kauworgaan.

Door te bijten op een potlood, ontspannen de verkrampte spieren in je kaken. Dat vermindert op zijn beurt de spanning die je hoofdpijn triggert.

Ongeveer een kwart van de mensen moet ooit in zijn leven kampen met deze aandoening. Op tijd behandelen is de boodschap, want na een tijd kan het gewricht ontstoken geraken.