Dankzij deze drie originele tips word je slimmer en productiever

Dankzij deze drie originele tips word je slimmer en productiever

Een rommelig bureau

Vind jij het ook een hele opgave om je bureau netjes te houden? Geen nood, want een rommelige werkbank geeft meer kans op innovatieve ideeën dan een opgeruimd exemplaar. Dat komt omdat onze hersenen erg beïnvloedbaar zijn en ze daardoor in een chaotische kamer ook een beetje 'chaotischer' beginnen denken. En als het op creativiteit aankomt, is dat niet altijd slecht. Een experiment dat de coach bespreekt heeft aangetoond dat mensen in een onopgeruimde kamer originelere tekeningen maakten en sneller een hersenraadsel konden oplossen dan de proefpersonen in een ordelijke kamer.

Stop met zeuren

Dat positief denken alles een beetje vlotter laat lopen, is geen geheim meer. Maar te veel jammeren is letterlijk slecht voor je hersenen. Dertig minuten klagen leidt tot een grotere hoeveelheid van het stresshormoon cortisol, laat hersencellen slechter communiceren en sneller afsterven. In plaats van te zagen, formuleer je beter voor jezelf hoe het anders zou kunnen. Zo stimuleer je je brein om creatiever te denken en loop je alvast geen hersenschade op die gelinkt wordt aan overmatig klagen.

Schattige dierenfilmpjes bekijken

Je hoeft je niet meer schuldig te voelen over die ‘verspilde' minuten op je job wanneer je stiekem kijkt naar schattige dieren op YouTube. Grappige of positieve video's verlagen je stressniveau, waardoor je helderder nadenkt. Gedurende dertig minuten naar zulke video's kijken, zou je adrenalinegehalte verlagen met 35 % en je cortisolniveau met maar liefst 67 %. Vertederende baby's op repeat op je scherm is dus de boodschap!

Foto Pixabay