Dankzij deze dierenmonitor kan je nu zorgeloos het vliegtuig nemen met fifi en co

Wanneer we het vliegtuig nemen met onze geliefde viervoeter, willen we toch zeker zijn dat alles goed met hem of haar gaat. Uit die noodzaak realiseerde een Amerikaans bedrijf Digi-Pet, een dierenmonitor. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Tijdens het Cargo World Congress of the International Air Transport Association (IATA), toverde technologiebedrijf Unisys een wel heel uniek gadget tevoorschijn. Het Digi-Pet-systeem kan je een beetje vergelijken met een babyfoon, maar dan voor huisdieren.

Digitaal beestje

De opzet van de applicatie is eenvoudig. Via sensoren kan je bijvoorbeeld de temperatuur en het zuurstofniveau van je troeteldier in de gaten houden. Het Digi-Pet-systeem stuurt ook automatisch waarschuwingen naar de baasjes en personeel van luchtvaartmaatschappijen als er problemen met je hond of kat zijn tijdens het vliegen. Via een abonnementsservice biedt Digi-Pet ook de mogelijkheid om contact te houden met je viervoeter via live-videostreaming.

Emotioneel gehecht 

"We worden steeds meer emotioneel gehecht aan onze huisdieren. Daarom is het belangrijk om contact te houden met elkaar. Door de vele mogelijkheden van de app kalmeert niet alleen het baasje, ook het dier wordt er meer ontspannen door, aldus Venkatesh Pazhyanur, Senior Industry Director van Freight Solutions bij Unisys.