Danger Zone, een hypnotiserende en verslavende game

Danger Zone, een hypnotiserende en verslavende game

Heel wat spelers hebben nog altijd goeie herinneringen aan de Burnout-saga van begin jaren 2000. In 2008 stierf de franchise een stille dood, maar in 2014 richtten enkele anciens van Criterion Games, de studio achter Burnout, hun eigen bedrijfje Three Fields Entertainment op. Na een eerste matige game (Dangerous Golf) en een test met virtual reality (Lethal VR) keren ze terug naar hun eerste liefde: auto's en verwrongen staal.

Het principe van Danger Zone is even simpel als efficiënt en verslavend. Je kruipt achter het stuur van een crashtestauto met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk schade aanrichten. Net als in Burnout betekent dat monsterkettingbotsingen en explosies aan de lopende band. Op het einde wordt alle schade omgerekend naar duizenden dollars om te zien of je een gouden, zilveren of bronzen medaille in de wacht sleept.

De regie is niks speciaals en het ontbreekt de game aan muziek en ambiance. Maar er is iets hypnotiserend en verslavend aan wagens vernielen en de schademeter voortdurend de hoogte te zien ingaan. Lang duurt het spel niet, maar je kan wel eindeloos vaak herbeginnen. Niet de game van het jaar, maar voor 12,99 euro wel een geweldig brokje ontspanning en een trip down memory lane voor alle Burnout-fans.

(tw)