Dan toch nieuw contract voor Jacques Borlée tot en met Spelen van 2020 in Tokio

Dan toch nieuw contract voor Jacques Borlée tot en met Spelen van 2020 in Tokio

Jacques Borlée heeft vandaag een nieuw contract gekregen als bondscoach van de Belgian Tornados. Dat lieten de Franse gemeenschap en de Franstalige atletiekliga (LBFA) weten na een bijeenkomst met Minister van Sport Rachid Madrane (PS). Er komt zo een einde aan een open oorlog die meerdere weken duurde. Het nieuwe contract van Borlée loopt tot 31 december 2020. Een nieuwigheid is dat het hem ook bindt aan de Vlaamse Atletiekliga (VAL), omdat hij ook Vlaamse atleten als Jonathan Sacoor onder zijn hoede heeft. De afgelopen weken gooiden Jacques Borlée en de LBFA meermaals met modder naar mekaar. Het conflict escaleerde en uiteindelijk beschuldigde Borlée zijn federatie van "dictatuur" en "amateurisme" en counterde de LBFA dat het met Borlée "niet meer kon samenwerken" en dat hij een "leugenaar" was en "hallucineerde".

De afgelopen dagen vonden verzoeningsgesprekken plaats, en die hebben resultaat opgeleverd. Minister van Sport van de Franse Gemeenschap Madrane "wil alle partijen bedanken" en noemt daarbij Philippe Muyters, het BOIC, de Vlaamse en Franstalige sportadministratie, beide atletiekbonden en Borlée zelf.

"Voor de aflossing verandert er niets", vulde Thomas Lebebvre aan, voorzitter van de LBFA. "Borlée maakt een voorstel voor selectie over aan de selectiecommissie." De bondscoach van de Tornados blijft zich ook ontfermen over zijn individuele atleten: Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Jonathan Sacoor, Camille Laus en Hanne Claes.

Lefebvre is opgelucht dat er een einde is gekomen aan het conflict. "Ooit moet het ophouden. De sport moet er altijd als winnaar uitkomen en hier is het de atletiek die wint. Hopelijk kan iedereen zich nu weer op zijn sport concentreren. Jacques Borlée en ikzelf hebben onze frustraties kunnen uiten en nu heb ik geen enkel probleem meer met hem. Ik kan perfect met hem gaan eten."

bron: Belga