Dakar 2018 - Tom Colsoul krijgt top 10 in het vizier

Tom Colsoul en zijn Poolse rijder Jakub Przygonski (MINI John Coopers Works) zijn in de 3e rit van de Dakar Rally op de 9e plaats geëindigd. Een mooie prestatie waardoor ze op een zucht van de top 10 komen. "Met het klassement zijn we op dit ogenblik helemaal niet bezig", zegt Tom Colsoul. "We hebben vandaag op 80 procent gereden. Het is te dom om nu te gaan pushen. Kijk maar naar wat er met onze teamgenoot Nani Roma gebeurde."

"Zoals ik bij aanvang van deze Dakar al zei moeten we zonder kleerscheuren tot aan de rustdag proberen te raken. Nadien kunnen we eventueel de strategie aanpassen en beginnen pushen", zegt Colsoul.

"Vandaag ging het goed in wat toch een vrij moeilijke rit was. De navigatie was bij momenten bijzonder lastig, maar al bij al hebben we geen moeilijkheden gekend. Eén keer hebben we ons aan de kant moeten zetten omdat we lek stonden. Het wiel werd probleemloos gewisseld en in een mum van een tijd waren we opnieuw aan het rijden. We eindigen in de top 10 maar ik wil me daar helemaal nog niet op focussen. Van nu tot aan de rustdag moeten we uit trachten om uit de problemen te blijven, vermijden stil te staan en trachten niet verloren te rijden. Gewoon blijven rijden is de boodschap", besluit Colsoul.

bron: Belga