Dakar 2018 - Carlos Sainz wint zesde etappe, Stéphane Peterhansel blijft leider

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 55-jarige Spanjaard Carlos Sainz (Peugeot) heeft donderdag de zesde etappe in de 39e Dakar gewonnen. De voormalige wereldkampioen, in 2010 winnaar van de tweede Dakar op Zuid-Amerikaanse bodem, was over 313 kilometer van het Peruaanse Arequipa naar het Boliviaanse La Paz 4:06 sneller dan zijn Franse teamgenoot Stéphane Peterhansel. De Qatarees Nasser Al-Attiyah (Toyota) werd op 5:05 derde. Tom Colsoul finishte als co-piloot van de Pool Jakub Przygonski (Mini) als tiende op 12:39. Sainz verteerde de overgang van zand naar stenen en rotsen het best en boekte zo zijn dertigste ritzege in de monsterrally, de eerste dit jaar. In deze editie hebben alle fabrieksrijders van Peugeot nu een zege op zak. Cyril Despres won de tweede etappe, Sébastien Loeb, die inmiddels de strijd moest staken, de vierde en Peterhansel de vijfde.

Titelverdediger Peterhansel behield zijn leidersplaats. "Monsieur Dakar", al dertien keer eindwinnaar (zes keer als motorrijder, zeven keer met een auto) heeft nog 27:10 voor op Sainz. De Nederlander Bernhard ten Brinke (Toyota), die voor het Belgische Overdrive rijdt, heeft als derde al 1u20:41 goed te maken. Met Al-Attiyah op 1u24:20 en de Zuid-Afrikaan Giniel De Villiers op 1u35:59 staan nog twee Toyota's van Overdrive in de top vijf. Przygonski en Colsoul zijn op 2u25:16 zesde.

Vrijdag hebben de rijders een rustdag. De zevende etappe wordt zaterdag volledig op Boliviaanse bodem gereden. Tussen La Paz en Uyuni wordt er 425 kilometer tegen de klok geracet.

.

bron: Belga