Dakar 2018 - Antoine Meo snelste motorrijder in zesde etappe, Kevin Benavides nieuwe leider

Dakar 2018 - Antoine Meo snelste motorrijder in zesde etappe, Kevin Benavides nieuwe leider

Antoine Meo (KTM) heeft donderdag de zesde etappe in de Dakar voor motorrijders gewonnen. Voor 194 kilometer van het Peruaanse Arequipa naar het Boliviaanse La Paz had de 33-jarige Fransman dertig seconden minder nodig dan de Argentijn Kevin Benavides (Honda) en de Australiër Toby Price (KTM). De etappe had 313 kilometer lang moeten zijn, maar werd wegens de verwachte weersomstandigheden sterk ingekort. Vanwege een dikke mist in het Andesgebergte schrapte de organisatie het eerste deel van de proef. De motorrijders hoefden niet over een passage op 4.700 meter hoogte, maar werden door wedstrijddirecteur Marc Coma langs de gewone weg naar Bolivië gestuurd.

De 28-jarige Benavides is de nieuwe leider. Hij neemt het over van de Fransman Adrien Van Beveren (Yamaha), die donderdag als tiende 3:27 verloor. In de stand heeft Benavides nu 1:57 voor op Van Beveren. De Oostenrijker Matthias Walkner (KTM) is op 2:50 derde.

Vrijdag hebben de rijders een rustdag. De zevende etappe wordt zaterdag volledig op Boliviaanse bodem gereden. Tussen La Paz en Uyuni wordt er 425 kilometer tegen de klok geracet.

.

bron: Belga