Dagen Zonder Vlees: Metro test courgetti met berloumi
In de avonden ontplooi ik me graag tot parttime health chef. Gezonde maaltijden zijn voor mij belangrijk, ook al heb ik niet altijd de tijd om uren achter de potten te staan. Ik ben dan ook benieuwd hoe deze courgetti met berloumi van Sandra Bekkari zal uitdraaien.
Door een ietwat gebrekkig time management stoot ik op een aantal problemen nog voor ik goed en wel aan het koken ben. Zo beschik ik niet over een spiraalsnijder om de courgetti's snel en gemakkelijk in slierten te snijden. Het gevolg daarvan is dat ik die klus handmatig moet klaren: een huzarenstuk dat behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Verder was ook de berloumi en de haloumi uitverkocht in de supermarkt om de hoek, waardoor ik genoodzaakt ben om die te vervangen door een bolletje mozzarella.
Toch draait dit gerecht gezien de omstandigheden behoorlijk goed uit. Het geheel is erg smaakvol, gezond en zeker niet te zwaar: perfect als avondmaaltijd. "Heerlijk, ik geef je een spiraalsnijder voor je verjaardag", klinkt het ook bij mijn smullende tafelgenoot.
Tips
Voor wie dit gerecht zelf wil proberen, hebben we wel nog een aantal tips:
Recept
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika op een bakplaat met bakpapier. Wanneer de schil zwart wordt, haal je de paprika's uit de oven. Laat afkoelen op een bakplaat met een handdoek over of steek de paprika in een plastic zak om de schil gemakkelijker te verwijderen.
Stap 3
Fruit de ui en knoflook glazig in een beetje olijfolie.
Stap 4
Mix de paprika in de blender met de ui en de knoflook. Voeg 1 el olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat zwarte peper toe en mix opnieuw.
Stap 5
Snijd de uiteinden van de courgettes en maak slierten meteen spiraalsnijder. Doe de slierten in een ovenschaal, kruid met zwarte peper en besprenkel met wat olijfolie. Meng en zet, afgedekt, 15 minuten in de oven.
Stap 6
Bak de berloumi in een anti-aanbakpan zonder vetstof, zo'n 2 minuten aan iedere zijde.
Stap 7
Verwarm de tomaatjes even in de pan waarin je de ui en knoflook gefruit hebt.
Stap 8
Werk het gerecht af met wat basilicum.