Dagen Zonder Vlees: Kamikaze-opdracht met tofoe

Dagen Zonder Vlees: Kamikaze-opdracht met tofoe

Week 2: Liesbeth maakt toast champignon met pikant tofoegehakt

Na vorige week geproefd te hebben van de smakelijke quinoa-pompoensalade van Heleen kwam het competitiebeest in mij naar boven. Al grommend en vol trots vertelde hij me dat ik haar moest overtreffen. Maar hoe? Ik besloot iets te doen wat ik zelf tot een jaar geleden onmogelijk achtte: een overheerlijke maaltijd met tofoe op een bord toveren.

Tijdens de vorige editie van DZV - waar ik al zwoegend en zwaar afziend aan heb deelgenomen - heb ik me ingeschreven bij een kookworkshop van vzw EVA. Daar moest ik toastbrood met olijven, champignons, frisse preisaus en pikante tofoe bereiden, en zowel mijn smaakpapillen als ikzelf stonden versteld van het resultaat. Dit leek me dus het ideale gerecht om mijn collega's onder de neus te schuiven, ware het niet dat ik in al mijn slordigheid het recept verloren was. Ik moest diep in mijn geheugen graven om alle ingrediënten op te vissen en koken zonder recept als vaste leidraad staat voor mij gelijk aan een kamikaze-opdracht, maar uiteindelijk is het me toch gelukt.

Het geheel de dag erna opwarmen voor alle redactieleden was een van een heel ander kaliber. Wie een grote groep moet verwennen en stress wil vermijden, kiest beter een minder gewaagd gerecht.

Door Liesbeth De Corte