Dagen Zonder Vlees: Ieder sliertje, een pleziertje!

Dagen Zonder Vlees: Ieder sliertje, een pleziertje!

Week 5: Jolien maakt courgetti

Een nieuwe week, een nieuw recept. Nadat mijn collega's de voorbije weken heel wat appetijtelijke gerechten op tafel toverden, is het een hele uitdaging om verrassend uit de hoek te komen. Als fervente pastaverslinder koos ik voor courgetti: spaghetti van, jawel, courgettes.

Een eenvoudig, maar smaakvol gerechtje, waamee je eindeloos kan variëren. Bovendien is courgetti een pak gezonder en beter voor de lijn dan gewone pasta. Minder aangenaam is het snijden van de courgettes. Zo moet je twee stuks per persoon rekenen, die in dunne sliertjes versneden moeten worden. Gelukkig kon ik rekenen op mijn trouwe keukenhulp: de Spirelli. Een handige tool waarmee je in een mum van tijd een dikke courgette transformeert in courgetti. Als je niet over een Spirelli beschikt, is dat geen probleem. Gebruik een dunschiller en snijd vervolgens de plakjes courgette verticaal in dunne reepjes. Als je dit gerecht voor een grote groep klaarmaakt, kan je eventueel minder courgetti maken en aanvullen met gekookte spaghetti of capellini.

Bak vervolgens de courgetti kort in een (wok)pan zodat deze nog wat knapperig is. Meng er daarna wat groene of rode pesto door. Rooster intussen een kleine portie pijnboompitjes en strooi ze over de courgetti. Werk af met een handjevol rucola, enkele halfgedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas. Bon appétit!

Jolien Sysmans