Dag van de Aarde: vier tips om onze planeet groener te maken

Dag van de Aarde: vier tips om onze planeet groener te maken

Wees bewust van wat je weggooit

Om iedere persoon op aarde te kunnen voeden, is er heel veel eten nodig. Kijk daarom al eens sneller in de ijskast wat je nog kan gebruiken in plaats van eten weg te gooien. Met een eenvoudige salade, een lekker soepje of een smoothie voorkom je een pak voedselverspilling.

Groene mobiliteit 

Nu het goede weer eraan komt, is het geen slecht idee om al eens sneller met de fiets boodschappen te doen of te voet naar de bakker te wandelen. Door sneller jouw auto aan de kant te laten staan, doe je de aarde een groot plezier.

Freecycle 

Recycleren is nog altijd een leuke manier om oude spullen een nieuw leven te geven, maar je kan bijvoorbeeld ook aan freecycling doen. Door spullen gratis weg te geven, via sociale media, kan je vrienden, familie en zelfs vreemden heel gelukkig maken.

Verwelkom bijen en vlinders 

Als mens zijn we het gewend om af en toe op hotel te gaan, maar wist je dat je ook bijen op hotel kan sturen? Een bijenhotel is een houten buis gemaakt voor voor wilde bijen die steeds meer lijden onder pesticiden en verminderde nectar. Fleur de boel nog wat op met bloemetjes en uw B&B is zo klaar voor gebruik. Met excellente ratings als gevolg.