Dag begint bewolkt en buiig

Dag begint bewolkt en buiig

Het is vandaag aanvankelijk wisselend bewolkt met nog enkele buien, maar in de loop van de dag wordt het overwegend droog over het westen en daarna ook het centrum van het land. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen tot 10 graden over het westen. Aan de kust zijn er windstoten tot 50 kilometer per uur. Dat voorspelt het KMI. 's Avonds wordt het zwaarbewolkt tot betrokken vanaf de kust. In de loop van de nacht zijn er ook perioden met regen. De minima worden in het eerste deel van de nacht bereikt en liggen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 7 graden in Vlaanderen. Er zijn rukwinden tot 60 kilometer per uur.

Morgenochtend valt er nog regen in het oosten, terwijl het in het westen van het land al droog is met opklaringen. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog alvorens een nieuwe storing het westen van het land bereikt. De maxima liggen tussen 6 en 12 graden.

Zondag is het wisselend bewolkt met enkele buien en rukwinden tot 70 kilometer per uur. De maxima schommelen rond 11 graden in het centrum van het land.

Volgende week kent een wisselvallig begin met voorjaarsbuien, die in de Ardennen winters kunnen worden. Maandag krijgen we maxima tussen 2 en 8 graden, een donderslag is niet uitgesloten. Dinsdag trekt een nieuwe regenzone van west naar oost over ons land. Het blijft vrij koud met kans op sneeuw op de Hoge Venen. Maxima tot 8 graden.

bron: Belga