Daders groepsaanranding Marokko zijn gearresteerd

Daders groepsaanranding Marokko zijn gearresteerd

Zondag is een video viraal gegaan in Marokko van een vrouw die in een bus betast wordt door verschillende minderjarige jongens. Het filmpje toont hoe het slachtoffer, dat een mentale beperking heeft, door de bus wordt geduwd en roept dat de jongens haar met rust moeten laten, maar ook hoe niemand reageert. De gebeurtenissen zouden dateren van drie maanden geleden.

Grote woede in Marokko

De vermoedelijke daders van de aanranding werden dinsdag opgepakt in een voorstad van Casablanca. Op sociale media riepen heel wat mensen op de daders mee te helpen identificeren. De non-profitorganisatie Touche pas à mon enfant postte op haar Facebookpagina screenshots van de jongens in het filmpje.

In Marokko wordt er woedend gereageerd op de aanval. De lokale kranten kopten 'Horror in Casablanca' en 'Monsters plegen gruwelijke misdaad'. In verschillende steden worden zitblokkades georganiseerd om te protesteren tegen seksuele intimidatie. De initiatiefnemer achter de oproep is de Facebookgroep Al FAM (Feminists and Allies in Morocco). Die concentreerde zich initieel enkel op Casablanca, maar verschillende steden namen het initiatief over.