Daarom zitten mannen graag met hun handen in hun broek

Daarom zitten mannen graag met hun handen in hun broek

Haantjesgedrag

Lang niet alle mannen zijn macho's, maar wat haantjesgedrag van tijd tot tijd kan niet ontbreken. Volgens Rob Kominiarek, oprichter van het Alpha Male Medical Institute in Ohio, was het vroeger een teken van dominantie wanneer mannen met hun hand in hun broek zaten. Op die manier toonden ze hun "rivalen" wie de baas was. Dat gedrag zou ook nu nog deels standhouden. Voelen ze zich in het nauw gedreven, dan hebben mannen de neiging om aan hun edele delen te zitten of ernaar te wijzen. Bizar, maar waar.

Ontspanning

Wanneer we onszelf aaien (niet-erotisch welteverstaan), maakt ons lichaam het stofje oxytocine aan. Dat zorgt ervoor dat we ontspannen en minder stress ervaren. Voelen mannen zich gespannen, dan is de kans groot dat ze automatisch over hun buik of edele delen begin te wrijven. Adem in, aai, adem uit, aai. Die hand in de broek is dus eigenlijk een uitstekend kalmeringsmiddel.

Bescherming

Voor mannen zijn hun edele delen nu eenmaal hun meest gevoelige, meest kostbare lichaamsdeel. En dat willen ze natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Vanessa Van Edwards, auteur van het boek Human Lie Detection and Body Language 101: Your Guide to Reading People's Nonverbal Behavior, ziet de hand in de broek dan ook als een vorm van bescherming. Mannen voelen zich meteen veiliger met hun hand op hun edele delen.