Daarom vinden ambitieuze vrouwen moeilijker de liefde

Daarom vinden ambitieuze vrouwen moeilijker de liefde

1. Je hebt torenhoge standaarden

Het is zeker niet zo dat je jezelf beter voelt dan een ander, maar jouw leven is interessant en behoorlijk druk. Waarom zou je je dan in alle mogelijke bochten wringen voor iemand waarvan je niet helemaal overtuigd bent? In plaats daarvan geniet je liever van je vrijgezellenleven, tot je de ware ergens spontaan tegenkomt.

2. Je werkt hard aan jezelf

In plaats van te wachten op een man voordat je voor je doelen gaat, stel jij alles in je werk om nieuwe dingen te leren. Daardoor ben je onafhankelijk en zelfstandig, twee eigenschappen waar niet elke man even blij mee is. Zeker niet omdat je exact hetzelfde verwacht van je vriend.

3. Je leven is volledig zonder vriend

Jouw leven is helemaal prima zoals het is: je hebt geen vriend nodig omdat je het al druk genoeg hebt met je vriendenkring, je familie en je job. Een man is dus eerder een meerwaarde, geen echte noodzaak.

4. Je wil geen compromis sluiten

Als je eenmaal beslist om met iemand in zee te gaan, dan verwacht je dat die andere persoon ook helemaal voor jou kiest. Jij bedankt dus liever voor mannen die nog met hun ex-vriendin in hun hoofd zitten of die het te druk hebben om samen leuke dingen te doen.

5. Mannen zijn geïntimideerd door jou

Een knappe, zelfstandige vrouw die weet wat ze wil is in theorie heel aantrekkelijk, in de praktijk hebben mannen soms moeite met dit soort vrouwen. Dat betekent immers dat zij zelf ook hun zaken op orde moeten hebben. Ons advies? Trek je hier vooral niets van aan en ga enkel voor iemand die 100 procent bij je past.