Daarom stop je maar beter geen teentje knoflook in je vagina

Daarom stop je maar beter geen teentje knoflook in je vagina

"Knoflook bevat allicine, een soort van antibiotica. In een laboratorium, in een schaaltje met cellen, kan het schimmelwerende eigenschappen hebben, maar jouw vagina is niet hetzelfde als zo'n schaaltje. Het is niet eens bewezen dat het werkt bij muizen."

Teentje knoflook

"Heel wat liefhebbers van deze theorie stellen dat je een heel teentje in je vagina moet steken. Maar knoflook moet geplet worden vooraleer allicine kan vrijkomen. Ze weten dus niet waar ze het over hebben", zucht de gynaecologe.

"Bovendien kan knoflook bacteriën bevatten uit de grond. Deze bacteriën kunnen pathogenetisch zijn, wat slecht is voor het lichaam. Daarom maken we bijvoorbeeld wondjes schoon. Mocht je lijden aan een vaginale schimmelinfectie, dan is de kans groot dat de grondbacteriën alles alleen maar erger maken."

Lots of vaginal garlic aficionados (I SHOULDN'T HAVE TO TWEET THAT IN 2019, BUT HERE WE ARE) recommend inserting a clove. This means they don't understand for allicin to be released the garlic has to be cut or crushed. Sigh. #vaginaisanogarliczone 2/8

— Jennifer Gunter (@DrJenGunter) 23 april 2019