Daarom is rode wijn goed voor je

Daarom is rode wijn goed voor je

1. Voorkomt obesitas

De antioxidanten in rode wijn kunnen een bepaald gen die de formatie van nieuwe vetcellen vermindert, activeren. Met zijn ontgiftende vermogens verkleint het risico op obesitas en helpt het ook mensen met overgewicht af te vallen.

2. Verwijdert bacteriën uit de mond

Door een klein glas rode wijn per dag te drinken voorkom je problemen aan je tanden en tandvlees. Door de antimicrobiële eigenschappen verhindert het de groei van bacteriën, waaronder de streptococcus bacterie die gaatjes maakt en slechte adem veroorzaakt.

3. Verbetert je cognitieve functies

Reservatol en andere antioxidanten in rode wijn zijn goed voor je hersenen. Aan de ene kant houden ze je lichaamsprocessen in balans en aan de andere kant verminderen ze het risico op aderverkalking. Dit zorgt ervoor dat je een goede zuurstoftoevoer naar je hersenen krijgt. Een klein glas per dag zou ook het risico op dementie en vroegtijdige weefselafbraak helpen voorkomen.

4. Beschermt je huid tegen de zon

Bepaalde stoffen in rode wijn beschermen je tegen de negatieve effecten van de UVstraling van de zon. De antioxidanten verminderen het risico op verbranding door de zon en onomkeerbare huidschade.

5. Helpt depressies voorkomen

Drie of vier glazen per week drinken, stimuleert de productie van hormonen zoals endorfine en serotonine. Die twee worden geassocieerd met geluk en gezondheid.

6. Gaat vroegtijdige veroudering tegen

De vitaminen en mineralen beschermen je organen tegen celveroudering. Die verminderen het risico op ontstekingen.

7. Verbetert je ademhaling

Reservatrol is het actieve antioxidant in rode wijn die het vermogen heeft je luchtwegen te beschermen tegen gifstoffen en chemische besmettingen in de omgeving. Kleine hoeveelheden kunnen ook het ontstaan van tumoren in je longen voorkomen.

8. Ondersteunt je hart

Een glas rode wijn per dag voor vrouwen kan hartproblemen vermijden die ontstaan door teveel slechte cholesterol en een hoge bloeddruk. Voor mannen zouden twee glazen effectiever zijn.

9. Gaat vermoeidheid tegen

Rode wijn geeft je lichaam energie wanneer je erg moe bent. De voedingsstoffen verbeteren de activiteit in je cellen. Bovendien helpen ze mentale en fysieke prestaties verbeteren.

10. Vermindert ontstekingen in de urineweg

Het rode drankje vermindert de bacteriën in de urinewegen. Bovendien verbetert het de toestand van je blaas.