Daarom moet Raf Simons bij Calvin Klein vertrekken

De kogel is door de kerk. De Belgische ontwerper Raf Simons verlaat het modemerk Calvin Klein. Er werd al weken gespeculeerd over zijn vertrek, wat nu bevestigd wordt door het Amerikaanse modemerk.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Simons werkte sinds 2016 als 'chief creative officer' bij Calvin Klein. Volgens een persbericht dat uitgestuurd werd door PVH, moederbedrijf van het Amerikaanse modemerk, vertrekt Simons "in goede verstandhouding". Calvin Klein zou naar eigen zeggen een nieuwe richting willen uitgaan die verschilt van de creatieve visie van Simons.

Slechte prestaties

Het vertrek van de Belgische ontwerper komt niet geheel onverwacht. Zo uitte de CEO van PVH, Emanuel Chirico, eerder al zijn ongenoegen over de prestaties van Simons. Zijn aanpassingen aan de high-end Calvin Klein-jeans wierpen zijn vruchten bijvoorbeeld niet af. Simons bracht dus niet genoeg geld in het laatje en moest bijgevolg zijn spullen pakken. Het contract van de modeontwerper liep nochtans nog maar acht maanden.

Door het vertrek van de veelgeprezen Simons zal er tijdens de New York Fashion Week in februari volgend jaar, geen nieuwe collectie te zien zijn van Calvin Klein.