Daarom moet je naar de fitness

Heb je in een impulsieve bui een fitnessabonnement gekocht, maar heb je het tot nu toe nog niet veel gebruikt? Dan hebben we alvast enkele goede redenen die je in geen tijd naar de fitness zullen brengen. 
door
Tanita De Mey
Leestijd 1 min.

Betere nachtrust

Wie slecht slaapt doet er volgens de onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer goed aan om 's morgens te gaan sporten.

Sporten maakt je creatiever

Uit een onderzoek van de universiteit van Leiden blijkt dat sporten een positief effect heeft op onze creativiteit. Gedurende je work-out zet je je gedachten even op nul en kan je nadien twee keer zo goed werken. Na het sporten zou je binnenkomende informatie beter kunnen opslaan.

Betere seks

Sporten zorgt er niet alleen voor dat je conditie erop vooruit gaat, het doet je ook zelfzekerder voelen, wat een grote invloed heeft op je seksleven. Uit een studie gepubliceerd in Journal of Sexual Medicine blijkt dat mannen die vaak sporten,  een hoger libido hebben.

Je ochtendhumeur verdwijnt

Heel wat mensen hebben last van een verschrikkelijk ochtendhumeur. Sporten zorgt voor een echte energieboost en zou volgens Mayo Clinc ook je ochtendhumeur doen verdwijnen.

Reden genoeg dus om je fitnessabonnement vanonder het stof te halen!

Foto Pixabay