Daarom moet je je partner vandaag nog meer kussen

Daarom moet je je partner vandaag nog meer kussen

1. Intiem

Als jij en je partner kussen, maakt je lichaam oxytocine aan. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en verbetert jullie intimiteit. Daardoor voelen jullie je meer verbonden en gelukkiger. Bovendien ga je meer oogcontact maken, wat die verbondenheid alleen maar bevordert.

2. Lange relatie

Hoe meer je kust, ook als jullie al lang samen zijn, hoe langer de relatie ook zal duren. Je blijft je partner omwille van biologische redenen steeds 'beoordelen' op dat gekus. Zoals eerder gezegd zullen jullie ook intiemer verbonden zijn en dat is een van de ingrediënten voor een gelukkige, lange relatie. Installeer je dus vanavond eens op de zetel voor een extra lange kuspartij.

3. Vrouwen vinden het belangrijker

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vrouwen meer belang hechten aan kussen dan mannen. Het is een soort natuurlijke selectie om te checken of de man wel geschikt is voor gezond nageslacht. Zelfs als je (nog) niet aan kinderen denkt, zorgt een goede kus ervoor dat vrouwen een man aantrekkelijker vinden. Een slechte kus daarentegen kan afstotend werken.

4. Minder stress

Kussen zorgt er niet alleen voor dat de oxytocine in je lichaam toeneemt. Het stresshormoon cortisol gaat juist naar beneden. Heb je een stresserende dag achter de rug of voor de boeg, dan kan een partijtje kussen voor de nodige rust zorgen. Wat afleiding is uiteraard altijd goed in zo'n geval.