Daarom moet je een tuinhuis neerpoten

Daarom moet je een tuinhuis neerpoten

Een tuinhuis leent zich dus uitstekend als opslagruimte, maar biedt daarnaast nog veel meer opties en voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je een blokhut geheel op maat kunt laten maken? Zo ontwerp je zelf je eigen droomhut. En dat gewoon in je eigen achtertuin. Lees voor de voordelen van een op maat gemaakte blokhut snel verder.

1. Een op maat gemaakt tuinhuis past perfect in je tuin

Iedere tuin is anders en het is niet altijd gemakkelijk om een tuinhuis of blokhut te plaatsen. Voor mensen met een wat kleinere tuin kan het lastig zijn om een standaard model te plaatsen. Deze nemen vaak net teveel ruimte in beslag, waardoor de tuin nóg kleiner wordt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de bestaande modellen te klein vindt en liever een blokhut over de gehele breedte van je tuin wilt plaatsen. Door een tuinhuis op maat te laten maken, sluit deze perfect aan bij de rest van je tuin.

2. Je kunt je blokhut helemaal zelf ontwerpen

Als je ervoor kiest om een blokhut op maat te maken, dan kun je kiezen uit tal van opties. Zo begin je met het kiezen van het type hout en de vorm: wil je een vierkant, rechthoekig of juist rond model? Vervolgens kies je voor een plat dak of een zadeldak, het is maar net welke stijl jij mooi vindt. Ook de keuze voor deur(en), ramen en de behandeling van het hout wordt volledig aan jou overgelaten. Kortom: de keuze is reuze.

3. Er bestaan tal van mogelijkheden om je op maat gemaakte tuinhuis uit te breiden

Wil je daarnaast blijven genieten van je prachtige tuin, ook wanneer het regent? Dan kun je er ook voor kiezen om je blokhut uit te breiden met een overkapping of veranda. Deze kan – afhankelijk van jouw wensen – aan de voorkant, zijkant óf achterkant worden geplaatst. Zo creëer je extra ruimte voor bijvoorbeeld een mooie loungeset.

4. Je kunt je blokhut indelen op je eigen manier

Je kunt een tuinhuis of blokhut natuurlijk gebruiken voor het opbergen van spullen, maar je kunt er zoveel meer mee. Je kan er ongestoord thuiswerken in je eigen tuinkantoor, creatief aan de slag in een geïmproviseerd atelier of vrienden ontvangen in je gastenverblijf.