Daarom ben jij altijd en overal te laat

Daarom ben jij altijd en overal te laat

Niets irritanter dan mensen die altijd en overal te laat komen. Maar klaarblijkelijk kunnen ze  daar niets aan doen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. 

Slaag jij er in om dagdagelijks te laat komen op een afspraak? Dan heb je vanaf nu een gegrond excuus: het zit in je persoonlijkheid. Zo ervaren laatkomers tijd op een andere manier dan punctuele mensen. Volgens Roger Buehler, professor psychologie aan de Wilfrid Laurier University in Ontario, onderschatten mensen de duur van dagtaken met gemiddeld 40%

En het ergste is: je kan er niets aan doen. "Er kleven heel wat nadelen en consequenties aan te laat komen. Ook al zijn mensen zich bewust van die nadelen en consequenties, toch vinden ze het moeilijk om hun slechte gewoonte te veranderen", zei Justin Kruger, sociaal psycholoog aan de New York University, aan The Wall Street Journal.

Nog niet overtuigd? Een ander onderzoek van de Amerikaanse Cleveland State University heeft aangetoond dat voor stipte mensen een minuut aanvoelt als 58 seconden. Voor nonchalante laatkomers is een minuut dan weer 77 seconden.

Is de klok niet je beste vriend maar wil je dat te laat komen omzeilen? Probeer dan taken in kleine onderdelen te verdelen. Op die manier kan je beter inschatten hoeveel tijd je moet wijden aan die taak.