Daardoor haal je nooit je doelen

Er zijn altijd dingen die je tegenhouden om je doelen te bereiken, of het nu kleine overwinningen zijn of levensbelangrijke. Zo zal er altijd wel een reden zijn waarom je die ene mail niet verstuurt, je diploma halen een onmogelijke opdracht wordt of je weer niet gaat sporten.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

1. Had ik maar...

Veel te vaak laten we ons tegenhouden door iets wat we betreuren.  ‘Had ik maar geen ontslag genomen', ‘had ik maar meer talent'.... Wegkwijnen in zelfmedelijden helpt je geen stap vooruit. Accepteer hoe het is gelopen en besef dat je je toekomst zelf in handen hebt.

2. Angst voor gedachten

Wanneer je gedachten probeert te onderdrukken, komen ze des te intenser terug. Volgens psychologen onderdrukken we onze hersenspinsels vaak uit angst. Je kan een gedachte daarom maar beter toelaten, want anders kom je terecht in een negatieve spiraal die al je energie opslorpt.

3. Gevoelens onderdrukken

Het vorige geldt ook voor gevoelens, hoe harder je ze onderdrukt, des te giftiger ze worden. Blaas daarom regelmatig wat stoom af en durf je gevoelens toe te laten.

4. De schone lei

Wanneer een dag moeilijk verloopt en je alle taken verschuift naar morgen, omdat je dan met een schone lei kan beginnen, loop je ook gevaar. Het voelt heel goed om alle problemen door te schuiven, maar van uitstel komt vaak afstel!