Daar komen de wolken

Daar komen de wolken

Vanmiddag is het aanvankelijk nog vrij zonnig. De bewolking neemt echter geleidelijk toe vanaf het westen, maar het blijft droog tot de avond. De maxima liggen tussen 23 graden in de Hoge Venen en 28 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. Aan zee bereiken we 24 graden alvorens een matige zeebries uit noordoost de temperaturen terugbrengt tot 21 graden. In het binnenland staat een zwakke wind uit veranderlijke of zuid- tot zuidwestelijke richtingen, zegt het KMI. In het westen is het deze avond al zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of een buitje. Elders neemt de bewolking toe en kan er in de loop van de nacht af en toe wat lichte neerslag vallen. In het westen wordt het op het einde van de nacht droger en verschijnen er opklaringen. Het blijft deze nacht onder de wolken erg zacht. De minima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 19 graden in de andere streken. De wind is eerst zwak en veranderlijk. Na de doortocht van de storing wordt de wind matig uit westelijke richtingen.

Morgen is het in de voormiddag meestal droog met zonnige perioden en enkele wolkenvelden. In de namiddag verwachten we geleidelijk meer bewolking vanaf het westen waaruit een plaatselijke bui kan vallen. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Dinsdag is er meestal veel bewolking. In het westen verwachten we wel enkele opklaringen, maar in de zuidoostelijke helft van het land krijgen we perioden met regen of buien. Er is zelfs kans op onweer. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

bron: Belga