Cyclocross Masters - Toon Aerts pakt de zege

Cyclocross Masters - Toon Aerts pakt de zege

Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) heeft woensdagavond de Cyclocross Masters in Waregem gewonnen. Wereldkampioen Mathieu van der Poel en Wout van Aert kwamen er niet aan de start. Eerstgenoemde start morgen/donderdag in de Ronde van Antalya. Wout van Aert is eveneens al volop bezig met de voorbereiding van zijn wegseizoen.

In een cross over een halfuur haalde Toon Aerts het afgescheiden voor Michael Vanthourenhout. Laurens Sweeck legde beslag op de derde plaats. Komend weekend valt het doek over het veldritseizoen 2018-2019. Dan staan op zaterdag de cross in Leuven en op zondag de Sluitingsprijs in Oostmalle op het programma.

Eerder op woensdag nam Vincent Baestaens in Waregem de trialcross voor zijn rekening. Baestaens legde het traject met balkjes, zandzakjes, een trap en dergelijke meer foutloos af in 59 seconden. Daarna stond een wedstrijd in het hoogspringen met een fiets op het programma. Tom Meeusen evenaarde het record dat Jan Denuwelaere op 80 centimeter zette en won daarmee meteen voor de vierde keer op vijf dit huzarenstukje.

Bij de vrouwen ging de zege in een cross van twintig minuten naar de afscheidnemende Helen Wyman. Zij haalde het licht afgescheiden van de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Ellen Van Loy vervolledigde het podium. Wereldkampioene Sanne Cant gaf wegens ziekte verstek.

bron: Belga