Cute: 9-jarige jongen solliciteert bij NASA

Cute: 9-jarige jongen solliciteert bij NASA

De nieuwe werknemer moet ervoor zorgen dat mensen en robots die de ruimte in gaan, geen andere planeten vervuilen. En ook omgekeerd: dat afval van de andere planeten de aarde niet bereikt. Bij elke nieuwe ruimtereis moet hij of zij het risico op verontreiniging inschatten. Het gaat om een heel technische én goedbetaalde job.

“Denken als een alien”

Jack zag wel wat in de job en besloot solliciteren. In zijn brief schrijft hij dat hij geschikt is omdat zijn zus zegt dat hij een alien is en omdat hij bijna alle ruimte- en alienfilms heeft gezien.

Zijn leeftijd is volgens de Amerikaanse jongen uit New Jersey geen probleem, integendeel. "Ik ben jong, dus ik kan leren om te denken als een alien”, stelt hij.

Kinderen inspireren

De ambitieuze jongen kreeg zelfs een antwoord van de directeur van NASA Planetary Science, Jim Green. Daarin geeft hij meer uitleg over de jobinhoud en zegt hij dat hij hoopt dat Jack veel zal studeren en zijn best zal doen op school, "want bij NASA zoeken we altijd naar slimme, toekomstige wetenschappers en ingenieurs om ons te helpen".

Hij liet nog weten dat NASA ervan houdt om kinderen iets bij te leren over de ruimte en hen wil inspireren om de volgende generatie van ontdekkers te worden.