CSI-jumping 's-Hertogenbosch - Niels Bruynseels vijfde in Grand Slam Grote Prijs

CSI-jumping 's-Hertogenbosch - Niels Bruynseels vijfde in Grand Slam Grote Prijs

Niels Bruynseels is zondag op de vijfde plaats gestrand in de Grote Prijs van 's-Hertogenbosch, één van de vier etappes in de Grand Slam jumping, naast Aken, Calgary en Genève. De zege was voor de 37-jarige Zweed Henrik von Eckermann. Met de 13-jarige merrie Mary Lou vormde die de snelste van twee foutloze combinaties in een barrage met vijf. De Zwitser Steve Guerdat werd met Bianca tweede. De Zweed Peder Fredricson moest met Christian vier strafpunten noteren, maar kaapte wel nog de derde plaats weg voor de neus van de Duitse Mechelaar Daniel Deusser, die met Scuderia eveneens één balk afstootte.

Bruynseels won vorig jaar de Grote Prijs met de 13-jarige merrie Gancia, goed voor zijn eerste grandslamzege, en was zondag opnieuw favoriet. In de eerste omloop legde de combinatie het snelste foutloos parcours af. In de barrage liep het mis op de derde hindernis. Na een miscommunicatie staakte de 35-jarige Antwerpenaar de strijd.

De vijfde plaats leverde Bruynseels wel nog altijd 54.000 euro op. Von Eckermann kreeg een cheque van 297.000 euro overhandigd. Olivier Philippaerts, met Legend of Love achtste, en Jos Verlooy, met Igor negende, eindigden ook nog in de prijzen. Pieter Devos, dertiende met Apart, viel daar net buiten.

.

bron: Belga