Cruiseship vaart tien dagen zonder licht uit schrik voor piraten

Cruiseship vaart tien dagen zonder licht uit schrik voor piraten

De Sea Princess is een cruiseschip met 1.900 reizigers aan boord. Tijdens de 104 dagen lange reis van het schip werden de passagiers tien dagen in het donker gehuld. 's Avonds en 's nachts moesten alle gordijnen dicht zijn en alle rolluiken afgelaten worden. Ook het voorziene entertainment op het dek werd afgelast. De reden: een reële dreiging van piraten.

"De dreiging is echt"

De maatregel werd afgekondigd toen het schip door de Indische Oceaan, de Arabische Zee, de Golf van Aden en het Suez-kanaal vaarde. Carolyne Jasinski, die 30.000 pond had betaald voor een plaatsje op de Sea Princess, vertelde aan news.com.au dat de kapitein Gennaro Arma de mensen op de boot publiekelijk inlichtte. "Hij verontschuldigde zich voor het feit dat hij de passagiers moest verontrusten", aldus Carolyne. "Maar hij verzekerde ons dat de dreiging echt was en dat het schip voorbereid moest zijn op een aanval van piraten."

De feestjes op het dek gingen niet meer door, er werden geen films meer in openlucht vertoond en de bars en zwembaden werden 's avonds gesloten. De felle lichten die de boot in het donker normaal gezien op het water schijnt, werden gedimd of zelfs volledig gedoofd.

Te veel mensen op de uitkijk

Uiteindelijk werd het schip niet aangevallen door piraten, maar dat wil niet zeggen dat de leiding van de Sea Princess volledig tevreden was met het effect van de maatregel. Omdat de passagiers wisten dat er piraten in de buurt waren, meldden ze elke boot die ze zagen aan de kapitein. Die moest hen vragen om te stoppen met bellen en te vertrouwen in de officieren van wacht.