Crowdfunding voor Roemeense honden een succes

Crowdfunding voor Roemeense honden een succes

Eind februari heeft rasechte dierenliefhebber Ann Holvoets Via GoFundMe een crowdfundingcampagne opgestart om zwerfhonden in Roemenië een tweede leven te geven. Meer bepaald wou ze zich ontfermen over 230 viervoeters die opeengepakt zaten in het stadscentrum van het Roemeense dorpje Focsani. Als er niet snel een asielcentrum werd gebouwd, dreigde de burgemeester alle honden af te maken. Het geld dat ingezameld werd, zou Ann gebruiken voor de bouw van een nieuwe shelter.

Vorige week schreven we nog dat ze al meer dan 6.100 euro heeft opgehaald en 150 honden heeft gered. In tussentijd is het bedrag opgelopen tot 8.430 euro en gaat de bouw van het nieuwe asiel verder. De burgemeester van Focsani heeft zelfs beslist om het project verder te steunen. Ook is er een permanente bewaker gevonden. Hij was dierenartsassistent in een vorig leven en houdt naar eigen zeggen zielsveel van honden. Eind goed, al goed.

Toch is er volgens Ann nog veel werk aan de winkel. Zo is ze op zoek naar nieuwe sponsors voor vlooienbandjes, en is ze aan het onderhandelen met een dorp - dat 40 kilometer verderop ligt - om daar een tweede shelter op te richten.  «Deze maand keer ik nog terug naar Roemenië om verschillende adoptienetwerken op te zetten. Nu ons project werkt, kunnen we een voorbeeld zijn voor andere andere centra», vertelt Ann.