Crossers Merlier en Van Aert verdelen de prijzen in Denemarken

Crossers Merlier en Van Aert verdelen de prijzen in Denemarken

Veranda's Willems-Crelan werd dankzij zijn veldrijders de grote slokop op de laatste dag van de Ronde van Denemarken, een rittenkoers buiten categorie op de UCI-kalender. Tim Merlier won de slotrit waarin zijn ploegmaat Wout van Aert de eindzege niet meer moest afstaan. De troepen van Van Aert en Merlier, die eerder deze week elk al een rit hadden gewonnen in Denemarken, gingen vandaag stevig aan de bak in de slotetappe over 199 kilometer om een kopgroep van acht bij te halen. De taaiste vluchter, Casper Pedersen, werd pas in de slotkilometers gegrepen.

In de sprint in de straten van Frederiksberg, een bijstad van hoofdstad Kopenhagen, haalde Merlier het na een nek-aan-nekstrijd met klein verschil van de Duitser Max Kanter, een 20-jarige stagiair van Team Sunweb die eerder dit jaar tweede werd in de Ronde van Vlaanderen voor beloften. Shane Archbold werd derde, Milan Menten vijfde.

De eindzege van Van Aert kwam niet meer in gevaar. De wereldkampioen veldrijden finishte als negentiende in het peloton. In de eindstand heeft hij respectievelijk 32 en 36 seconden voorsprong op de Denen Rasmus Quaade en Lasse Norman Hansen. Van Aert kwam vooral naar Denemarken om er het Europees kampioenschap van volgende week in Glasgow verder voor te bereiden.

bron: Belga