Croky Cup - Ivan Leko kiest voor Vermeer in doel

Croky Cup - Ivan Leko kiest voor Vermeer in doel

Club Brugge-coach Ivan Leko opteert voor Kenneth Vermeer tussen de palen voor de moeilijke bekeropdracht van vanavond (20u45) tegen Standard. In het Jan Breydelstadion moet blauw-zwart een 4-1 nederlaag goedmaken om zich te plaatsen voor de bekerfinale tegen Racing Genk. Bij Standard kiest coach Ricardo Sa Pinto voor een offensieve opstelling. Nadat Vladimir Gabulov de voorbije wedstrijden een groot aantal goals moest slikken, kiest Leko voor Kenneth Vermeer in doel. Daarmee brengt Club Brugge een vijfde doelman aan de aftrap dit seizoen. De Nederlander maakt zich op voor zijn eerste speelminuten in Brugse loondienst.

Verder tovert Leko geen grote verrassingen uit zijn hoed. Naast kersvers Gouden Schoen Ruud Vormer krijgt Marvelous Nakamba op het middenveld de voorkeur op Jordy Clasie. De spitsen zijn Abdoulay Diaby en Wesley. De geelgeschorste Dennis en de geblesseerden Benoît Poulain en Saulo Decarli zijn er niet bij.

Bij de Rouches komt Orlando Sa terug uit schorsing, voorin krijgt hij het gezelschap van Duje Cop en Renaud Emond. Junior Edmilson staat niet op het wedstrijdblad. Merveille Bope Bokadi en Zinho Vanheusden zijn out.

Standard verdedigt een ruime voorsprong uit de heenwedstrijd. De competitieleider moet zeker drie keer scoren om aanspraak te kunnen maken op het finaleticket.

Club Brugge stond al achttien keer in de finale van de Beker van België, Standard zestien. De Bruggelingen mochten de trofee al elf keer in de lucht steken, Standard zeven keer.

bron: Belga