Croky Cup - Antwerp plaatst zich na strafschopwinst in thriller tegen KRC Genk voor kwartfinales

Antwerp heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. The Great Old klopte dinsdag in de achtste finales op de Bosuil KRC Genk na strafschoppen met 4-3. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2, na de verlengingen 3-3. Dieumerci Mbokani was de uitblinker met twee goals en de winnende strafschop. Genk blijft op de dool. Genk kon al na vier minuten vieren. Joakim Mæhle (4.) werd op de rechterflank diepgestuurd door Sébastien Dewaest en tikte de bal handig voorbij zijn belager, om de bal vervolgens door de benen van Sinan Bolat in doel te werken. Antwerp probeerde te reageren en kwam wat meer opzetten, tot plots de wedstrijd ongeveer tien minuten gestaakt moest worden, omdat het licht op de Bosuil uitviel. Na de onderbreking kwam de Antwerpse gelijkmaker wel. Een poging tot schot van Manuel Benson belandde bij Lamkel Zé, die de bal met een hakje doorspeelde naar Simen Juklerød (29.), waarop de Noor de 17-jarige Maarten Vandevoordt kansloos liet.

De jonge Belg mocht in plaats van Gaëtan Coucke het Genkse doel verdedigen en moest zich na 72 minuten opnieuw omdraaien. De pas ingevallen Amara Baby haalde hard uit tegen de lat en Dieumerci Mbokani (72.) was het snelst om de rebound binnen te tikken. Niet veel later was het opnieuw aan Genk, dat de hulp kreeg van Wesley Hoedt (80.), die een voorzet van Dieumerci Ndongola in eigen doel werkte.

In de verlengingen bezorgde Mbokani (104.) Antwerp een nieuwe voorsprong, maar Ito (105.+1) hing de bordjes in evenwicht. Beide ploegen kregen in het slot kansen bij de vleet. Vandevoordt ranselde een kopbal van invaller Gano uit zijn netten, en aan de overkant liet Wouters de winning goal liggen.

In de strafschoppenreeks leek Genk het te gaan halen na een misser van Hoedt, maar Ito en Wouters misten nadien voor de kampioen. Mbokani trapte vervolgens de beslissende elfmeter zonder genade binnen.