Crisis Venezuela - Regering bereid om dialoog te hervatten maar verandert "werkwijze"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Venezolaanse regering is bereid om de gesprekken met de oppositie te hervatten, maar wil wel de "werkwijze" wijzigen. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza verklaard. "Er zal een ontmoeting plaatsvinden (met de Noorse bemiddelaars) en we zullen de dialoog kunnen hervatten met een herziene werkwijze", aldus Arreaza. Over die werkwijze wordt nu nog nagedacht.

"De werkwijze die we vorige week nog gebruikte, resulteerde in een (economisch) embargo (van de VS), aanslagen, een oproep tot samenzweringen en een staatsgreep", verklaarde Arreaza nog. "We moeten tot een werkwijze komen die vrede garandeert en samenleven en co-existentie mogelijk maakt."

Vertegenwoordigers van de Noorse regering zijn momenteel in de Venezolaanse hoofdstad Caracas om de gesprekken tussen de regering van Nicolas Maduro en de oppositie herop te starten. Dat liet oppositieleider Juan Guaido woensdag weten.

De gesprekken werden op 7 augustus afgebroken nadat Maduro zijn delegatie niet naar Barbados stuurde, waar de onderhandelingen plaatsvonden onder leiding van Noorwegen. De president wilde zo protesteren tegen de nieuwe sancties die de VS hadden opgelegd aan zijn regering.

bron: Belga