Crimineel gebruikt opsporingsbericht als profielfoto

Een Amerikaanse crimineel heeft de politie op een gedurfde manier uitgedaagd. Hij zag zijn foto passeren op de Facebookpagina van gezochte personen en stelde de afbeelding in als nieuwe profielfoto.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Spelen met je eigen geluk is de favoriete bezigheid van dommerikken overal ter wereld. Sommige houden het bij een bijdehandse opmerking over hun schoonmoeder, maar anderen stellen moeilijkere doelen. Het mikpunt van Mack Yearwood was de politie van Florida.

De 41-jarige Amerikaan werd door de ordediensten gezocht voor enkele gevallen van geweldpleging en belandde met zijn foto op de speciaal daarvoor opgerichte Facebookpagina van het plaatselijke politiekorps. Yearwood zag zichzelf op zijn overzicht en stelde de afbeelding prompt in als zijn nieuwe profielfoto.

Het uitdagende gebaar gaf de agenten extra motivatie, want enkele dagen later werd de crimineel opgepakt. Bij zijn arrestatie werden er ook nog eens drugs gevonden, wat Yearwood een extra aanklacht opleverde.

Mack Yearwoodhe used his "Wanted of the Week" poster as his profile pic on social media-SPD arrested him on 8/30/16 pic.twitter.com/J6Cjfjduau

— Stuart Police (@cityofstuart) 31 augustus 2016

Foto Twitter / @cityofstuart