Creatieve katermethodes om de hoofdpijn te verdrijven

Creatieve katermethodes om de hoofdpijn te verdrijven

LUISTEREN

Doe het je hoofd – dat barst van de hoofdpijn – niet aan om met een vreselijk deuntje opgezadeld te zitten. Vermijd dus kermismuziek en opdringerige beats. Deze vijf nummers laten je alvast in thema nakateren.

The Verve – Drugs don't Work

Tiago Cruz – Hangover

Nicki Minaj – Feeling Myself (Feat. Beyoncé)

Kanye West & Bon Iver – Lost in the World

Ryan Adams – Come Pick me up

DOEN

De perfecte locatie om te bekomen na een zware avond is LuLu in Brussel, de zaak van de twee neven Antoine en Mathieu. Ze vernoemden hun café/winkel naar hun grootmoeder. Een huiselijke sfeer en rust staan centraal bij LuLu. Meer heb je op een dag als deze niet nodig.

LuLu, Edelknaapstraat 101,1050 Elsene, www.lulu-store.eu

Voor een straffe koffie moet je in Bar Moka zijn, een koffiebar met een oldskool fiftiesinterieur en groovy muziek op de achtergrond. Naast het heerlijke zwarte goud, vind je er ook befaamde bieren. Die halen de uitbaters bij de Brusselse brouwerij iLLeGaaL.

Bar Moka, Rijkeklarenstraat 5, 1000 Brussel

.

KIJKEN

Niets is ontspannender dan onderuitgezakt naar een feelgoodfilm kijken. En wie kan die als de beste maken? Disney uiteraard! Als je van een ding zeker kan zijn, dan is het wel dat er elke kerstvakantie een nieuwe film in de bioscoop te zien is, zoals ‘Vaiana'.

Voor wie liever thuis blijft en voor de televisie wil hangen, zijn er heel wat nieuwe series, zoals het nieuwe seizoen van ‘Gilmore Girls'. Netflix heeft de serie een nieuw leven in geblazen en trommelde daarvoor de oude cast opnieuw op. Als het wat minder nostalgisch mag, is ‘Zoo' een leuk alternatief. De reeks gaat over Jackson Oz, een Amerikaanse zoöloog die moet ingrijpen wanneer verschillende dieren zeer eigenaardige trekjes krijgen en mensen aanvallen. De serie verschijnt op 30 december in ons land op Netflix. Laat het bingewatchen beginnen!

PROEVEN

De Acai-bessen zijn pas sinds enkele jaren op de Belgische markt te verkrijgen. Deze Zuid-Amerikaanse superfood uit het Amazonegebied is niet alleen goed voor je hart en huid, de vruchten helpen ook om te verteren, geven je een energieboost en zorgen voor mentale stabiliteit. Ze zijn dus ideaal om een kater te bestrijden.

LEZEN

Niets is leuker dan comfortabel vanuit je zetel te reflecteren over een zware avond. Een handige leidraad bij de pseudofilosofische gesprekken die dan ontstaan is ‘Het grote dilemma op dinsdag boek'. Je loopt op handen en voeten of je ogen zitten aan de zijkant van je hoofd, je partner wordt pornoacteur of je partner voelt altijd koud aan... Het boek is het vervolg op een Facebookpagina die zes Nederlandse vrienden hadden opgericht nadat ze een avond urenlang discussieerden over onmogelijke dilemma's.

www.facebook.com/dilemmaopdinsdag

SMEREN

De belangijkste les bij een kater: hydrateren, hydrateren, hydrateren. Dat betekent niet alleen veel water drinken, maar ook je huid extra in de watten leggen. De Hydra Life-maskers van Dior zijn daar het geknipte middeltje voor. Nog toepasselijker voor dagen als deze is de Hangover Primer van Too Faced.

Door Heleen De Bisschop