Crabzilla gefotografeerd voor de kust van Groot-Brittannië

Crabzilla gefotografeerd voor de kust van Groot-Brittannië

Whistable, een bekende badplaats in Groot-Brittannië, is beroemd om zijn oesters, maar deze foto kan daar binnenkort verandering in brengen. Op de foto zie je iets dat lijkt op een schaaldier, een krab, die minstens 15 meter groot is. Het beest ligt op de loer voor de kust van Whistable.

Sommige zien in het beeld het bewijs van Crabzilla, een enorme monsterkrab, anderen beweren dat de schimmige figuur maar een ongewoon gevormde zandbank is of een speelse hoax.

Toch zie je weldegelijk de contouren van een noordzeekrab in de monding van de haven van Kent en die soort komt vaak voor in Britse wateren. Alleen worden ze amper vijf centimeter groot.

De foto werd gepost op de website Weird Whistable waar andere vreemde en ongewone waarnemingen in de stad verzameld worden. De oprichter, Quinton Winter, zei dat hij eerst dacht dat het om een rare zandbank ging, maar toen hij ging krabvissen met zijn zoon, heeft hij het monster uit de diepte zelf gezien.

"In het begin was alles wat ik kon zien een vage beweging, maar toen het bovenkwam dacht ik dat het een leuk stukje drijfhout was. Maar toen zag ik oogjes en besefte ik dat het om een reusachtige krab met verpletterende scharen ging."

De grootste bekende krabbensoort is de Japanse spinkrab die meer dan 3.5 meter groot wordt.