Correctionele Charleroi - Eén jaar cel voor moeder die kinderen ondervoedt

De correctionele rechtbank in Charleroi heeft dinsdag een moeder van drie kinderen veroordeeld tot één jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 5.000 euro per kind, wegens mishandeling en ondervoeding. De vrouw is al sinds het begin van het proces onvindbaar en daagde dus ook bij de uitspraak niet op.

De beklaagde verbleef in 2016, na een scheiding, samen met haar drie kinderen in het opvangtehuis Fernand Philippe in Wanfercée-Baulet. Maar al snel maakten de sociaal assistenten zich zorgen over de toestand van de kinderen. Hun moeder reageerde telkens erg mysterieus over wat er zich op haar kamer afspeelde. De deur bleef vaak gesloten. Achteraf bleek dat de kinderen zich moesten voeden met chocolademelk en snoep, eten werd er nooit klaargemaakt.

In oktober van dat jaar kwamen de autoriteiten tussenbeide, nadat ook een onderwijzeres aan de alarmbel trok toen één van de kinderen onwel werd in de klas. De kinderen werden opgenomen in het ziekenhuis, waar bleek dat ze een ijzertekort hadden en ééntje zelfs aan anorexia leed.

bron: Belga