Coronavirus - Tien passagiers op cruiseschip Japan besmet met coronavirus

Op een cruiseschip met 3.700 mensen aan boord in Japan zijn tien mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat melden Japanse media op basis van de autoriteiten. Gevreesd wordt dat het aantal verder zal stijgen.

De mensen op het schip zijn in quarantaine geplaatst, nadat het virus opdook bij een man uit Hongkong, die een aantal dagen op het cruiseschip verbleef. Medici zijn sinds maandagavond bezig om de gezondheidstoestand van de passagiers en bemanning van de Diamond Princess te controleren.

Passagiers die symptomen van het virus hebben, moeten een test ondergaan. Inmiddels zijn ruim 270 personen getest. Van ruim dertig tests is het resultaat binnen en tien waren er positief, zei de Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato. De besmette personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De rest moet zeker veertien dagen aan boord blijven.

In Japan zijn nu tientallen mensen met het virus besmet, het grootste aantal ziektegevallen buiten China. Daar gaat het inmiddels om meer dan 24.000 besmettingen. In de zwaar getroffen provincie Hubei zijn dinsdag nog eens 65 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het dodental in China is daardoor opgelopen tot zeker 490.

bron: Belga