Coronalicious: helft Belgen vindt zich betere kok door lockdown

Coronalicious: helft Belgen vindt zich betere kok door lockdown

De lockdownperiode van maart en april was niet enkel kommer en kwel. Het heeft sommige mensen ook de kans gegeven om een paar vaardigheden aan te scherpen, zoals koken. Uit een rondvraag van maaltijdbezorger HelloFresh bij 1.000 Belgen blijkt dat de helft ervan vindt dat ze sinds de lockdown betere maaltijden kunnen voorschotelen.

Ook de verschillende keukens waar we inspiratie uit putten is uitgebreid. Zo'n 73% van de bevraagden laat weten op zoek te zijn gegaan naar nieuwe recepten.

Walen eten gezonder

Nog een opvallende bevinding is dat 44% van de Belgen meer groenten hebben klaargemaakt. Ook met de mogelijke extra coronakilo's lijkt het mee te vallen, want slechts drie op de tien mensen snackten tijdens de lockdown meer.

Een kwart van de Belgen is zelfs op zoek gegaan naar manieren om gezonder te koken en 35% zegt nu meer gebalanceerde gerechten op tafel te zetten. Opvallend is dat de switch groter is ten zuiden van de taalgrens. In Wallonië eet 45% meer fruit en groenten, terwijl dat in Vlaanderen 37% is.