CORONA. Ziekenhuisopnames dalen verder, nu 1.000 patiënten minder dan op piek

CORONA. Ziekenhuisopnames dalen verder, nu 1.000 patiënten minder dan op piek

Volgens de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano zijn gisteren 450 mensen met Covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Op diezelfde dag werden 673 mensen uit het ziekenhuis ontslagen.

Ondertussen liggen al bijna duizend coronapatiënten minder in het ziekenhuis dan op het piekmoment van de tweede golf. Die is vastgesteld op 3 november, toen maar liefst 7.489 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis lagen.

Lichte daling op intensieve zorgen

Van die huidige 6.504 opgenomen coronapatiënten, liggen er 1.423 op intensieve zorgen. Da's een lichte daling in vergelijking met de cijfers van vorige week, toen daar nog  41 Covid-patiënten meer lagen. Momenteel krijgen 870 mensen daarvan zuurstof.

Overlijdens stijgen wel

De lagere druk op de ziekenhuizen wordt wel gecompenseerd op het vlak van overlijdens. Er stierven sinds het begin van de pandemie in België al 14.303 mensen aan het virus. In de periode van 5 tot 11 november overleden dagelijks gemiddeld 202 mensen door COVID-19. Dat zijn er 15 procent meer dan in de voorgaande periode van 7 dagen.

Het reproductiegetal staat intussen op 0,86. Het cijfer geeft de mate waarin zieke personen anderen besmetten met het coronavirus weer. Bij een cijfer onder 1 krimpt de epidemie in. Het gaat om een cijfer voor de week tot en met zaterdag. De positiviteitsratio voor de week tot 11 november staat op 20,8 procent. Een op de vijf testen is met andere woorden positief.