Copa del Rey - Coutinho schiet Barcelona met eerste treffer naar bekerfinale

Copa del Rey - Coutinho schiet Barcelona met eerste treffer naar bekerfinale

De Braziliaan Philippe Coutinho heeft FC Barcelona met zijn eerste treffer naar de finale van de Copa del Rey geschoten. De Catalaanse bekerhouder won het uitduel bij Valencia met 0-2, nadat de thuiswedstrijd een week eerder ook al in een 1-0 zege was geëindigd. In de finale treft Barcelona op 21 maart Sevilla.

In de eerste helft waren beide ploegen niet tot scoren gekomen en had vooral Lionel Messi enkele forse charges te verduren gekregen. Barcelona-coach Ernesto Valverde begon de tweede helft met Coutinho voor André Gomes. Vier minuten later gaf Luis Suárez de bal goed voor en liet de Braziliaan doelman Jaume Domenech kansloos met een schot in de verre hoek. Ivan Rakitic besliste tien minuten voor tijd het duel met de 2-0.

De Catalanen staan voor de vijfde keer op rij in de finale van de Copa del Rey. Van de vorige vier finales werden de laatste drie gewonnen. Barcelona speelde in 2016 de finale eveneens tegen Sevilla. Die eindigde toen in een 2-0 zege. Vorig jaar klopte Barça in de finale Deportivo Alaves met 3-1.

. Uitslagen halve finales:

Woensdag: Heen Terug

Sevilla FC - Leganés 1-1 2-0

Donderdag:

Valencia - FC Barcelona 0-1 0-2

bron: Belga