Copa America - Messi trapt Argentinië naar kwartfinales, Chili met de hakken over de sloot

Vicewereldkampioen Argentinië heeft zich vrijdag geplaatst voor de kwartfinales van de Copa America Centenario. In het Soldier Field in Chicago haalde La Albiceleste het met forfaitcijfers van het nietige Panama, maar de Argentijnen hadden het in de wedstrijd wel een pak lastiger dan de score laat vermoeden, ondanks het feit dat Panama al na een halfuur verder moest met tien na een tweede gele kaart voor Anibal Godoy.

Zo bleef het na het vroege openingsdoelpunt van verdediger Nicolas Otamendi (1-0) tot net voor de 70e minuut 1-0, altijd een linke tussenstand in een wedstrijd op een groot toernooi. Nadien ontbond invaller Lionel Messi met drie doelpunten in negentien minuten zijn duivels, Sergio Agüero legde in de slotfase de 5-0 eindstand vast. Met zes op zes zijn de Argentijnen van bondscoach Gerardo Martino meteen zeker van een plaats bij de laatste acht in de Verenigde Staten. Eerder hadden ze hun eerste groepswedstrijd tegen Chili al met 2-1 gewonnen, een revanche voor de verloren finale van vorig jaar.

Titelverdediger Chili stond dus nog met nul punten en wist dat het op de tweede speeldag een zege nodig had om de kansen op de kwartfinales gaaf te houden. Bolivia bleek echter een pak stugger dan verwacht. Na de reguliere speeltijd stond het in Foxborough 1-1, maar de scheidsrechter kende tien minuten extra tijd toe waardoor Bayern-ster Arturo Vidal in de honderdste minuut van op de stip alsnog de 2-1 kon scoren.