Cool! Deze duurzame beker is gemaakt van pasta

Vergeet de traditionele spaghetti, penne of cannelloni. Hier is de pastabeker, een uitvinding van het Britse restaurant Quaglino's.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 2 min.

De uitbater van het restaurant, Marco Sangion, bedacht een nieuwe cocktail, genaamd Blossom, die hij serveert in de pastabeker. Sangion claimt dan ook dat dit “de duurzaamste cocktail van de wereld is. Voor de ingrediënten van het drankje gebruikt de uitbater alleen producten die al in het restaurant beschikbaar zijn. Als je het drankje genuttigd hebt, kan je het pastaglaasje gewoon opeten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Have we created... The World's Most Sustainable Cocktail? ? The drink, named Blossom ?, is grounded in off-cuts from our restaurant, with every element of it waste-free. The base sees organic vodka infused with purple carrot peel previously destined for the compost bin, meant to endow the spirit with seasonal earthiness. The carrots themselves feature on our food menu as a side dish. Added to the vodka is homemade jasmine rice milk, with a handful overcooked rice enough to create 500ml of the creamy milk. A little goes a long way; we're stretching ingredients to their maximum potential. We came up with the idea for of pasta as a vessel, as we can easily make it, using local eggs and flour that we buy anyway for the restaurant. We shape the pasta into the form of a glass before cooking it, and you, our fabulous guests, are actively encouraged to polish it off once you finish your drink – or during, if you're feeling daring. ????????? ? Purple Carrot Organic Vodka, Off-Cut Citrus Cordial, Jasmine Milk, Mint Oil A huge well done and congrats to @federicopasian and @marcosangion for making it happen ? The Blossom cocktail will not feature on our regular bar menu but instead is offered on a day-to-day basis, subject to availability. ?

Een bericht gedeeld door Quaglino's (@quaglinos) op