Computerspel 'Tetris' krijgt drie films

Threshold Global Studios heeft bevestigd dat de financiering voor de 'Tetris'-film rond is. Sterker zelfs, de filmstudio beweert geld genoeg te hebben voor een heuse trilogie
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Computerspelletjes vertalen naar het grote scherm is niet nieuw, maar lijkt weer helemaal hip in Hollywood. Zo verschijnt er deze zomer een film rond 'Warcraft' en begin volgend jaar zullen befaamde acteurs als Michael Fassbender en Marion Cotillard rollen vertolken in de filmische versie van 'Assassin's Creed'. 'Tetris The Movie' werd in 2014 ook aangekondigd, maar heeft in tegenstelling tot de andere games heeft 'Tetris' geen verhaalelementen.

De afwezigheid van een script heeft de financiering echter niet tegengehouden. Threshold Global Studios heeft maar liefst 71 miljoen euro ingezameld voor drie films, die gebaseerd zullen zijn op een spel met vallende blokjes. Voor de films zullen het Chinese mediabedrijf Seven Star Works en de Amerikaanse producer Larry Kasanoff de handen in elkaar slaan. Voor Kasanoff is het niet de eerste vertolking van een game naar een film. In de jaren 90 produceerde hij twee 'Mortal Kombat'-films.

De opnames voor de 'Tetris'-films beginnen in 2017 en zullen in China plaatsvinden. Chinese acteurs zouden de hoofdrollen vertolken, maar geen mens die een idee heeft wat dat juist inhoudt.

Afbeelding Youtube