Comité P verzekert dat het niet in geldnood zit

Comité P verzekert dat het niet in geldnood zit

Het Comité P - dat de politie controleert - zit niet in geldnood. Het comité heeft voldoende middelen voor de uitvoering van zijn kernopdrachten. Bovendien heeft het naar eigen zeggen "begrepen dat er voor de toekomst garanties zijn dat de kernopdrachten onverminderd zullen kunnen worden uitgevoerd". De Tijd schrijft dat het Comité in geldnood verkeert en daardoor bepaalde wettelijke opdrachten niet meer kan uitvoeren. De krant citeert onder meer Kamervoorzitter Siegfried Bracke, die in een verslag van de Kamercommissie Comptabiliteit zegt dat "de toestand na 2017 problematisch is".

Het Comité P (VCP) reageert in een kort persbericht. "Het VCP bevestigt dat de dotaties die voor 2017 zijn voorzien en ingeschreven, voldoende zijn voor de uitvoering van zijn kernopdrachten. Het VCP heeft begrepen dat er voor de toekomst garanties zijn dat de kernopdrachten onverminderd zullen kunnen worden uitgevoerd", luidt het.

Het comité gaat ook kort in op de suggestie van Bracke voor een samensmelting van het Comité P met het Comité I, dat de inlichtingendiensten controleert. "Het VCP is ervan overtuigd dat er in de toekomst synergieën mogelijk zijn met andere door de Kamer gedoteerde instellingen, zonder daarbij de eigenheid van de instelling uit het oog te verliezen", luidt het enigszins cryptisch. "Het VCP kijkt met vertrouwen naar de toekomst en naar een serene houding van eenieder in dit debat."

bron: Belga